Your browser (Internet Explorer 7 or lower) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.

X
Buzz
Home >> Development >> Completed - The Tate Modern Project

Search Subscribe to our newsletters

Completed - The Tate Modern Project

The new Tate Modern will redefine the museum for the twenty-first century.
Location: 
Sarah Jarvis
dbrief Editor
Duration of project: 
The Switch House at Tate Modern opened to the public on 17 June 2016
Construction Manager: 
Mace Ltd

Introduction

The new Tate Modern redefines the museum for the twenty-first century. Already the world’s most visited museum of modern and contemporary art, with the completion of the Switch House it now provides more space for visitors to engage with the expanding collection, including art involving photography, film, video and performance; transformative new spaces for learning; and social spaces to unwind and relax in the gallery. The dramatic new 10-storey brick-clad building to the south of the existing building rises up from the subterranean Oil Tanks to increase the size of the museum by 60% and provide 70% more space for displaying art. A new entrance and landscape to the south of the building creates a route from Southwark through the Turbine Hall and onto the Thames Path. 

 

Further details about how the project will deliver a building that minimises energy use and carbon emissions can be found here